Catootje de Bie

/Catootje de Bie
Catootje de Bie2019-03-18T14:55:20+00:00

Catootje de Bie

‘Mijn naam is Catootje de Bie en ik geef verschillende vormen van yoga en pilates. Yoga is voor mij een manier om bewust met de grenzen en mogelijkheden van mijn lichaam bezig te zijn en tegelijk de focus naar binnen te verleggen. Ik vind daar rust waardoor ik liefde voor mezelf en anderen uit kan stralen.

Catootje yoga pilates docent

Uitdagende lessen

In 2015 heb ik de Power yoga-opleiding afgerond bij Tonnie Goes en het voelde vanaf het begin goed en vertrouwd. Deze vorm van yoga spreekt mij aan omdat er kracht, lenigheid en focus van jou en je lichaam gevraagd wordt: allemaal zaken die ik miste in andere sporten nadat ik met turnen ben gestopt. In 2015 heb ik de opleiding ‘Ground Control-PILATES mat Level One’ bij Debbie Jenner afgrond en heb me nog verder laten bijscholen om ook met andere materialen en uitdagendere oefeningen les te kunnen geven.

Pilates ring bal

Zwangerschapsyoga en Yin yoga

In 2017 heb ik de opleiding zwangerschapsyoga bij Samsara in Schiedam afgerond en ben tijdens deze opleiding gestart met het geven van zwangerschapsyoga om de theorie in de praktijk te kunnen brengen. Tijdens mijn eigen zwangerschap en bevalling heb ik ervaren hoe yoga je in deze situaties lichamelijk en geestelijk kan ondersteunen. Deze ervaring wil ik graag overdragen aan andere vrouwen, naast het goed voor jezelf en je ongeboren kindje zorgen. In 2019 start ik met de Yin yoga 200hrs opleiding bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Met deze opleiding wil ik mij verdiepen in de meditatieve en energetische werking van Yin Yoga. De combinatie van Yin en Yang maakt mij als docent en als persoon meer compleet.’